Lederen tuigjes, halsbanden enz...

02-11-2023

Welkom op mijn nieuwe Blog!

Iets totaal nieuws waar ik laaiend enthousiast van ben geworden!

Vandaag wil ik jullie Meola Leather Dogs leren kennen!

Amy, een enthousiaste en creatieve vrouw uit Papendrecht maakt deze tuigjes, halsbanden, lijnen,… uit zacht en soepel leder in een klein atelier in Nederland.

Ik weet dat tuigjes vaak knopen/vervilting kunnen veroorzaken in onze Labradoodles hun vachtjes, en ik tuigjes aanraadt met de minste wrijving. Ik zeg onmiddellijk: "enkel gebruiken bij wandelingen en thuis onmiddellijk uitdoen". 

Maar Amy heeft mij haar leren Y-tuigjes voorgesteld, zij heeft zelf ook twee super mooie Australische Labradoodles en houdt hun vachtjes ook graag wat langer. Zij weet hoe moeilijk het is om een goed tuigje of halsband te vinden voor onze Labradoodles. Ik was snel één en al oor.

Het leder dat Amy gebruikt is van "Soepel Leder". Het is een leder dat naar het lichaam van de hond gaat staan en de vacht blijft mooi en er komen geen schuurplekken op de borst of onder de oksels. Deze zijn daarom ook prettig voor de hond om te dragen.


Ons Sky draagt zo een tuigje nu en ik ben super verrast. Eenvoudig aan te doen, met super stevige sluitingen. Op 3 plaatsen kan je dit tuigje verstellen wat maakt dat het goed aansluit aan hun buikje en rug. En wat voor mij belangrijk is, de wrijving op de vacht… Op de plekken waar het tuigje de vacht raakt gaat de vacht niet vilten. Hoe goed is dat!!!

Om deze reden zou ik zoveel mogelijk baasjes willen helpen om een plek te bieden waar ze terecht kunnen voor zo een leren Y-tuigje of halsband. Amy heeft een standaard collectie ontwikkeld en mocht de hond daar niet in passen kan zij uiteraard ook een tuigje op maat maken.

Heb je interesse voor zo een tuigje of halsband druk op het logo en ga maar eens een kijkje nemen.

Groetjes Liesbeth