Hobby fokker Australische Labradoodle

Ik ben Liesbeth

Mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik behaalde mijn hondenfokkers diploma en zo kan ik anderen ook laten genieten van deze leuke aanhankelijke en lieve honden. 

Ik kijken er naar uit mijn liefde voor deze prachtige honden te kunnen delen met iedereen die interesse heeft in een Australische Labradoodle. 

Omdat de vachtverzorging zo belangrijk is bij deze honden ben ik verschillende opleidingen gaan volgen voor het trimmen van mijn eigen honden en wat was dit leuk om te doen. Met mijn kennis ga ik onze nieuwe hondenbaasjes informeren over de correcte vachtverzorging van hun Doodle. Ze kunnen voor een volledige trimbeurt dan ook bij mij terecht in het trimsalon  bij Skylie Doodles.

Skylie Doodles een kleinschalige hobbyfokker van Australische Labradoodles

Samen met mijn man en dochter hebben wij 2 Australische Labradoodles in onze roedel, Sky en Lucy. Wij wonen in een rustige doodlopende straat te Kessel(Nijlen).

Wij hechten veel waarde aan de gezondheid en het welzijn van onze dieren en houden ons aan de richtlijnen van  een Wereldwijde Australische Labradoodle vereniging die toeziet op de fokkerij van Australische Labradoodles. Deze vereniging is toegewijd aan het verbeteren van het karakter, de gezondheid, de vacht en de structuur van het ras.

Een pup van Skylie Doodles zal dan ook komen van een zorgvuldig geselecteerde combinatie van echte Australische Labradoodle ouders.

Wij fokken met gezonde dieren, deze volledig getest en gecontroleerd zijn op mogelijke afwijkingen

Onze puppy's zullen opgroeien in huiselijke kring, wij zullen gebruik maken van de meest goede methodes om onze puppy's te voorzien van een eerste goede socialisatie zodat zij een goede start hebben voor bij hun nieuwe baasje een perfecte huishond te worden.

De Australische Labradoodle

De Australische Labradoodle is een hond die steeds meer voorkomt in het straatbeeld. Ze hebben een vriendelijk, sociaal karakter en een allergie vriendelijke vacht, die geen rui-periode kent. Kortom de Australische Labradoodle is een ideale familiehond en niet alleen voor mensen met een allergie voor honden.

Als echte familiehonden voelt de Australische Labradoodle zich op zijn best in gezelschap. Samen op pad gaan, spelen met kinderen is dan ook het liefste wat ze doen.

Afkomst

De Australian Labradoodle is echter niet zomaar een kruising tussen een labrador en een poedel, maar een Australische Labradoodle is ontstaan uit een mix van meerdere rassen die deze hond samen maken tot wat hij nu is. Door het inbrengen van nog enkele andere rassen ontstond als een geheim recept de Australian Labradoodle zoals wij die nu kennen. De rassen die "gebruikt" zijn om tot de ontwikkeling te komen zijn de labrador en de poedel, maar ook de Ierse waterspaniel, de curly coated retriever en de Amerikaanse en Engelse cocker spaniel

Vacht

De vacht van een Australian Labradoodle is bijzonder omdat in de praktijk blijkt dat veel mensen die allergisch reageren op honden wel goed reageren op een Australian Labradoodle. Helaas geldt dat niet voor alle allergische mensen, waardoor het uitermate belangrijk is dit toch altijd eerst uit te testen of er goed op wordt gereageerd.  Je hebt meerdere varianten qua vacht, zo heb je curly vachten, wavy fleece vachten en fleece vachten. De vacht moet goed onderhouden worden, anders kunnen er behoorlijk wat klitten ontstaan. Borstelen en trimmen zijn dan ook zaken die niet onderschat moeten worden. Labradoodles komen voor in de kleuren wit, golden, abricot, caramel, rood, bruin en zwart en alles wat ertussenin zit.

Sociaal gedrag

De Australian Labradoodle is vriendelijk en sociaal ten opzichte van vrijwel ieder mens en dier. Hij is nieuwsgierig en zal vrijwel altijd blij komen kijken wanneer er iemand bij de deur staat, en laat duidelijk blijken aandacht en knuffels zeer op prijs te stellen. Deze honden gaan ook graag altijd en overal mee naartoe. Van kinderen kunnen Australian Labradoodles heel erg veel hebben. Het zijn echte kindervrienden en ze doen niets liever dan volop spelen, maar ook voelen ze de stemmingen van kinderen zeer goed aan en ze zullen wanneer een kind verdrietig is vaak rustig naast het kind gaan zitten of liggen om troost te bieden. Australian Labradoodles worden ook regelmatig gebruikt als therapiehond voor kinderen met autisme, down syndroom of andere speciale behoeften.