22 juni 2023 - Sky

20-06-2023


Alles gaat goed met ons Sky'ke. Dikke buik mama aan het worden, maar nog haar vrolijke zelf.

Sky op dag 48 van de zwangerschap

Er is een grote variatie in de lengte van de dracht. Aantal dagen kan variëren van 56 tot 67 dagen, meestal vindt de bevalling rond de 63e dag plaats.  Dit hangt wel af van de grote van de nest. Hoe meer pups in de buik hoe korter de dracht.

Nog geen idee van het aantal pupjes ons Sky zou hebben, maar volgende week 27e juni gaan we dit bekijken.

Sky zoekt alle koude plekjes op in het huis met dit warme weer, maar hoogstwaarschijnlijk wij allemaal.

Onze wandelingen worden korter voor Sky. Je zou denken "laat mij maar thuis", nee hoor ze gaat nog heel graag mee. 

Uiteraard met onze andere honden erbij zijn de wandelingen te lang voor haar. Maar hiervoor hebben we een oplossing zodat ze niet alleen thuis moet blijven.

Kijk zelf maar...

'Zie mij in het karretje'

Ja misschien overdrijven we, maar Sky vindt het geweldig!!! In onze bolderkar kan ze ook heel de wandeling mee en hoeft ze niet alleen thuis te blijven.

Wat een schat, als ze maar mee mag. En gelijk heeft ze!

We zijn nog steeds met alle voorbereidingen bezig, maar eigenlijk zo goed als klaar. Alle materialen voor de bevalling zelf liggen reeds klaar in de kast.

De zelf gemaakte puppy indicatie bandjes liggen ook klaar.

En onze werpkist staat klaar!

Van nature zoeken honden een knus nest uit om hun jongen te werpen. Dit noemen we 'nestdrang'. Dit uit zich in het verzamelen van knusse dingen of graven ze holen in de tuin of verstoppen ze zich tussen de struiken. Om dit gevoel in huis te brengen, zetten we enkele weken voor de geboortedatum een werpkist. Daarin leg ik een vetbedje. Dit heeft een absorberende structuur. Deze absorberen vocht van plasjes en houden warmte vast, zo liggen de pupjes lekker zacht en warm. Boven de werpkist komt nog een warmte lamp want de eerste dagen kunnen de pups hun lichaamswarmte niet zelf regelen. Zo'n werpkist is een bak met een lage instapopening, waaruit pups niet kunnen ontsnappen en mama in en uit kan. Zo kan Sky even een pauze nemen als zij dit nodig vindt.  Aan de rand zijn 'anti-doodligstangen' bevestigd. Wanneer een pupje naar de kant kruipt en de moeder erbij gaat liggen, zorgen die ervoor dat het pupje niet verstikt geraakt onder haar gewicht. Toch wel iets belangrijk.

De eerste dagen zullen wij ook dag en nacht aanwezig zijn om dit goed in het oog te houden dat alles zonder problemen verloopt. En de doodligstangen worden weggehaald eens de pupjes groter zijn.

'Waarvoor is dit dan? Het lijkt gezellig'

Onze werpkist gaan we nog wat verder aankleden en gezellig maken als de pupjes er zijn. De ren zal er dan rond komen te staan na een goeie 2 tal weken. Zo kunnen wij de pupjes al eens een beetje meer ruimte geven en misschien al wat speeltjes laten ontdekken.

Dit was het alweer voor deze blog. 

Heb je vragen over iets, laat het me gerust weten. 

Tot volgende week voor meer!

Groetjes Liesbeth en Sky